Tips

WandelSchoenen-Bovenkarspel1.jpg

Diverse wandeltips!

Meer calorieën verbranden tijdens het wandelen!
Wandelen is goed voor de gezondheid. Het houdt de spieren en gewrichten soepel, bevorderd de bloedsomloop en is effectief tegen stress. Ook een voordeel is dat je het overal kunt doen en het niet vraagt om extreme inspanning. Wil je tijdens het wandelen wat extra calorieën verbranden? onthoud dan deze 5 simpele tips!
Beweeg je armen
Door tijdens het bewegen ook je armen actief te bewegen, kom je niet alleen sneller vooruit, het zorgt er ook voor dat je meerdere spiergroepen gebruikt. Hierdoor verbrandt het lichaam vijftien procent meer calorieën.
Tempo verhogen
Door je tempo iets te verhogen, verbrand je meer calorieën. Met een tempo van 4,5 kilometer per uur verbrandt het lichaam 99 calorieën per half uur. Als je het tempo verhoogt naar 6,4 kilometer per uur, verbrand je 122 calorieën in 30 minuten.
Varieer je stappen
Probeer tijdens de wandeling te variëren in je manier van lopen. Op deze manier worden meerdere spiergroepen aangesproken en gaat je hartslag omhoog. Hef bijvoorbeeld de knieën of ga huppelen.
Heuvelige ondergrond
De simpelste manier om meer calorieën te verbranden tijdens het wandelen, is door een wandeling te maken in een gebied met heuvels en trappen. Denk hierbij aan de duinen en het bos. Doordat meerdere spieren aan het werk worden gezet tijdens het beklimmen van een duin, trap of heuvelige ondergrond, verbrandt je lichaam meer calorieën. En je hoeft hiervoor niet eens sneller te gaan lopen.

Veters strikken kan voetproblemen voorkomen. zie link> 12 vetertechnieken 

OpPad
Wandelschoenen zijn er in vele soorten en maten maar hoe weet je nou welke type wandelschoen geschikt is voor jou? Dat heeft niet alleen met maat en pasvorm te maken, maar vooral ook met waar je de schoen voor gaat gebruiken. www.oppad.nl/?uitrusting=wandelschoenen-kopen

IcePower ter verzorging voor spieren en gewrichten

Ice Power ondersteunt graag de deelnemers van de Doelgericht Wandelen Wandeltochten.

Elke deelnemer ontvangt gratis proefzakje IcePower ter verzorging spieren en gewrichten voor, tijdens of na het wandelen.

Frisse verzorgende Ice Power - met menthol en eucalytus – is een medisch hulpmiddel met bewezen werkingen: pijnstillend, ontstekingsremmend en snel herstel bevorderend . www.IcePower.nl

 

 

icepower_forfastpainrelief-1024x787.jpg
Blaren.jpg

BLAREN VOORKOMEN

OpPad
Blaren. Zelfs de meest geoefende wandelaars hebben er weleens last van. Maar hoe kan je blaren het best behandelen en hoe kan je jezelf voorbereiden om geen blaren te krijgen bij een lange tocht. Lees hier hoe je blaren kunt genezen, behandelen en voorkomen. www.oppad.nl/?uitrusting=blaren-voorkomen

TIJDSCHRIFT VOOR NIEUWSGIERIGE WANDELAARS

Op lemen voeten
Hét tijdschrift voor nieuwsgierige wandelaars met inspirerende artikelen over wandeltochten in Nederland en Europa, meeslepende reisverhalen en reportages en veel aandacht voor landschap, natuur en cultuur.

Geen nummer meer missen? Neem nú een abonnement en profiteer van onze superaanbieding: 
1 jaar wandelmagazine Op lemen voeten voor slechts € 21,50 én 3 cadeaus (t.w.v. van € 36,95)! 
www.wandelmagazine.nu/het-wandeltijdschrift/abonneren

op-lemen-voeten-2014-1_500.jpg

WANDELARRANGEMENTEN

Van Paridon Natuurtochten 
Met liefde en passie voor de natuur samengestelde wandeltochten in Twente. Door zelfstudie en liefde voor Twentse landschap verkreeg deze organisatie zoveel kennis over natuur, geschiedenis en cultuur, dat ze sterk de behoefte hadden deze kennis uit te dragen. www.vanparidonwandeltochten.nl
Paridon.jpg
opmaatnw.jpg

LINKS

Wandelzoekpagina  Wandelkalender en meer

Doelgericht Wandelen