Struuntochten

Struuntochten

Ook voor 2019 staan de Struuntochten op ons programma! Ze vinden allemaal plaats op de eerste zaterdag van de maand. Deze maandelijkse tochten zijn oplopend in afstand, als voorbereiding aan de NachtSwalkerstocht. Natuurlijk kun je ook mee doen met de struuntochten zonder dant je met de nachttocht mee doet! We starten dit jaar met 7 km en eindigen met 20 km iedere keer vanaf een andere locatie in de mooiste gebieden van Zuidoost Friesland. Bij de laatste 3 struuntochten van 13, 16 en 20 een extra afstand van 10 km. Wil je starks goed voorbereid aan de start staan?Loop dan ook mee met de Struuntochtten! Alle 5 struuntochten zijn zo uitgezet dat er een goede balans is tussen verharde en onverharde paden.  

Route: Je ontvangt bij het aanmelden een duidelijke routebeschrijving, en de route is uitgezet met pijlen en rood/wit lint.

Verloting: Bij het aanmelden ontvang je ook een geplastificeerd kaartje met deelnemersnummer, met dit kaartje maak je kans op een leuke prijs. Kaartje a.u.b weer inleveren bij de finish, en wie weet neem jij de prijs mee naar huis.
Kosten: € 3,50 p.p. kinderen tot 12 jaar mogen gratis mee lopen. 

Let op! bij de eerste struuntocht ontvang je een stempelkaart. Loop je alle struuntochten mee, dan ontvang je bij deelname aan de NachtSwalkerstocht een leuke gadget!  

5 Januari 1ste Struuntocht 7 km in Oldeberkoop

Startlocatie | MFA | Willinge Prinsstraat 24 | 8421 PE Oldeberkoop
Ter plekke aanmelden tussen 09.00-10.00 uur, finishlocatie sluit om 12.30 uur

Route;
Tocht gaat o.a. door het Koepelbosch, het grootste parkbos in de directe omgeving. Dit door Staatsbosbeheer aangeschafte bos is rond 1825 aangelegd in opdracht van Grietman mr. J.A. Willinge. Je loopt langs een vijverpartij, knoestige eiken, statige beuken richting het achterste gedeelte, het Reigerbos.
 
De eerste Struuntocht op 5 januari was een enorm succes. 400 wandelaars, jong en oud bereidden zich met 7 kilometer voor op de NachtSwalkerstocht. Een enthousiaste deelnemer: "De Struuntochten zijn een schot in de roos. Prachtige route en een prima opbouw, vooral voor de beginners in de wandelsport!" Lees een verslag van de eerste Struuntocht. 

2 Februari 2de Struuntocht 10 km in Oude- en Nieuweschoot 

Startlocatie; Brasserie De Buitenbocht Thialf | Pim Mulierlaan 1 | 8443 DA Heerenveen
Starttijd tussen 09.00-10.00 uur, finishlocatie sluit om 13.30 uur. 
Route: De tocht gaat richting het recreatiegebied het Heidemeer, aan deze plas ligt een bosgebied en een mooi strand. Via diverse kleine bruggetjes loop je een lus door dit prachtig recreatiegebied! Vervolgens gaat de route verder langs de Engelenveart. Daarna volg je door een aantal klaphekjes het oude kerkpad. Via een oud 12e-eeuws houtwallenlandschap naar (in de volksmond) het Feestbos voor een warm onthaal, terug naar de startlocatie.  
Kosten 3,50 euro waarvan dit keer 2,00
euro naar Unicef (Jemen)gaat!
 
Prijsvraag: De route gaat dus door recreatiegebied  "De Heide en het Kerkepad, tel de houten bruggetjes en de klaphekjes, en wat staat er op het bordje boven het podium in het feestbos? Noteer dit bij de finish op een briefje, uit de vele inzendingen trekken wij een winnaar. Vergeet niet jouw naam en telefoonnummer erbij te vermelden. Ben jij de gelukkige winnaar dan ontvang je bij de volgende struuntocht de prijs
 

2 Maart 3de Struuntocht 10 en 13 km in Nijeberkoop

Startlocatie: Café restaurant Boszicht | Bovenweg 26 | 8422 DH Nijeberkoop
Starttijd tussen 09.00-10.00 uur, finishlocatie sluit om 14.30 uur.  
Route: De derde Struuntocht voert de wandelaars door een mooi gevarieerd landschap van bos, heide, open veld en water. Door het prachtige natuurgebied het Diaconieveen. Als je goed luisterd hoor je misschien het gebrul van leeuwen vanuit het opvangcentrum Felida, voorheen Pantera. Route gaat verder langs de Tsjonger en de buurtschappen Egypte en Frankrijk. Halverwege een rustmoment op het Circuit De Prikkedam, waar je getrakteerd wordt op een kopje koffie/thee.    
 

6 April 4de Struuntocht Oldeholtwolde 16 km en 11 km

Startlocatie: De Geele Bosch | Ottersweg 13 | 8477 AG Oldeholtwolde
Starttijd tussen 09.00 en 10.00 uur. Finishlocatie sluit om 15.30
Route: Vanuit de startlocatie gaat de route 3 km langs de meanderende rivier de Tsjonger met zijn prachtige weidse vergezichten. Tocht gaat verder naar het Parklandschap Oranjewoud, door de bossen, langs landgoederen met lange lanen, parken met royale eiken en beuken. Al dwalend langs kleine weilandjes tussen de bossen richting Mildam, waar je op ontdekking door De Ecokathedraal! Via liefelijke kleine paadjes naar  Katlijk, waar je een kijkje kunt nemen in het  Sint Thomaskerkje in Katlijk terug naar de startlocatie. De 10 km route gaat vanaf de Ecokathedraal terug naar de startlocatie.

Finishlocatie sluit om 15.30 uur.
Kosten € 3,50, kinderen tot 12 jaar zijn gratis!
  • Zaterdag 4 mei 5e Struuntocht 20 km (nog niet bekend)
 

Vrijdag 7 juni 2019 NachtSwalkerstocht Fryslân, afstand 15 en 30 kilometer.

Reglement:

  • De organisatie is niet verantwoordelijk of aansprakelijk voor verlies, diefstal of enige andere vorm van geleden schade.

  • Deelname is geheel op eigen risico.

  • In alle gevallen waarin dit reglement niet voorziet beslist de organisator.

  • Deelnemers gaan akkoord met het gebruik van hun naam en/of beeltenis in fotografie voor doeleinden van overige door Doelgericht Wandelen georganiseerde evenementen, zonder daarvoor vergoeding te claimen en zonder dat daarvoor vooraf toestemming is gevraagd.

  • De deelnemer dient voorzichtig om te gaan met de natuur en geen afval achter te laten.

  • En het allerbelangrijkste... lach, geniet en beleef!

struun.jpg

Doelgericht Wandelen