Struuntochten

Struuntochten

Van januari tot en met mei 2020 organiseert Doelgericht Wandelen iedere eerste zaterdag van de maand een Struuntocht. Deze zijn oplopend in afstand, zodat je kunt trainen voor de grote finale en langste afstand op zaterdag 2 mei. Vanaf maart heeft de tocht een lange en korte afstand, je kunt dus zelf bepalen hoe groot de uitdaging is.

De Struuntochten starten iedere keer vanaf een andere locatie in de mooiste gebieden van Zuidoost Friesland. De routes hebben een goede balans tussen verharde en onverharde paden! Bij de start ontvang je een duidelijke routebeschrijving, ook is de route uitgezet met pijlen en rood/wit lint. Loop je alle vijf tochten mee dan ontvang je bij de vijfde tocht (Klaver4tocht) een extra leuke verrassing!    

Verloting: Bij het aanmelden ontvang je een kaartje met deelnemersnummer, deze dien je na afloop weer in te leveren. Hiermee maak je kans op een van de 3 prijzen.
Fotowedstrijd: er zijn twee bioscoopbonnen te winnen voor de leukste, gekste of mooiste foto! Mail de foto naar info@doelgerichtwandelen.nl.
       

LET OP: De 4e Struuntocht is afgelast!

Helaas is de 4e Struuntocht op 5 september afgelast. Dit vanwege de coronamaatregelen die meer organisatie vergen dan mogelijk is. Bij deze willen we jullie graag de routes aanbieden die zijn voorbereid voor deze Struuntocht (11,5 en 18 km). 11 km route 18 km route

De route gaat o.a. door het Blauwe Bos, wandel langs heidevelden, vennen, langs paden op de rand van bos en boerenland. De 19 km wandelaars gaan via een lus eerst naar Waskemeer, waar de eerste rustpost is in Dorpshuis 'Âld Leger. De mooie locatie zwembad Haulewelle in Haulerwijk is de rustpost voor beide afstanden. Na het heerlijk vertoeven in en om het zwembad gaat de route via de andere kant van het Blauwe bos terug naar de finish. 

5e Struuntocht (Klaver4tocht) is verzet naar 19 september. 10 of 20 kilometer

Als afsluiting van de 5 Struuntochten de uitdagende Klaver4tocht. De route zou oorspronkelijk uit 4 delen van 10km bestaan zodat je zelf kon kiezen of je 10, 20, 30 of 40 km zou lopen. Vanwege de geldende coronarichtlijnen is echter besloten om 2 routes aan te bieden van 10km. Je loopt dus 10 of 20 kilometer.

Het startpunt en het centrum van het Klavertje 4 is het dorpshuis De Kiekenhof in Nieuwehorne. Een route richting de Kiekenberg en de Katlijkerheide. Alle 4 prachtige routes door verschillende natuurgebieden. Halverwege elke route staat een stempelpost, waarmee je kunt aantonen welke route je hebt gelopen.

Kosten: €7,- inclusief consumptie en een leuke attentie bij de finish. Kinderen t/m 12 jaar betalen 3 euro. Je dient je online in te schrijven ivm het aantal deelnemers die mee kunnen doen, coronamaatregelen. Dit kan via deze pagina.

Afgelopen Struuntochten 2020

1e Struuntocht: zaterdag 4 januari Beetsterzwaag/Olterterp 7.5 km

Startlocatie: De Buorskip | Vlaslaan 26 | Beetsterzwaag
Vanaf de startlocatie loopt de route via het Lyclamapark richting Landgoed Olterterp, een typisch parkbos met vijvers, bruggetjes en theekoepels. Route gaat verder over het Landgoed langs de mooie vijver en door houtcarvers uitgezaagde boombeelden. Via het mooie Kerkpad Oost ga je terug naar Beetsterzwaag. Daarbij passeer je de Sint Hippolytuskerk in Olterterp. Een impressie van de prachtige tocht is te zien en te lezen op Facebook.  

 
 2e Struuntocht: zaterdag 1 februari Nijeberkoop/Zuidoost 10 en 15 km
Startlocatie: Rest Boszicht | Bovenweg 26 | Nijeberkoop
Deze tocht gaat over de onverharde paden van de "Tussen Frankrijk en Egypte route" Vervolgens door de prachtige natuurgebieden Diaconievene (een aantal mooi gelegen plassen die met elkaar in verbinding staan, de overblijfselen van een pingoruïne met een beboste stuifwal en kleine stukjes heide) en Delleboersterheide. Een rustmoment op de Motorcross circuit Makkinga! Kortom: een route waar iedereen enthousiast over zal zijn! 
Voor impressie wandeltocht zie film en Fotoalbum

3e Struuntocht: zaterdag 7 maart Oranjewoud 10 en 15 km
Startlocatie: Sportstad Café | Abe Lenstra Boulevard 25 | Heerenveen
Starttijd: 09.00-11.00 uur. Finish sluit om 17.00 uur.

De 3e Struuntocht gaat dit jaar door de Koninklijke bossen van Oranjewoud, over landgoederen met lange lanen, langs waterpartijen en kleine weilandjes tussen de bossen. Je passeert het mooie Museumpark Belvédère en de 20 meter hoge betonnen uitkijktoren Belvédère. Halverwege een rustmoment in de prachtige Oranjerie op het Landgoed Oranjestein. Men zegt; een plek om lief te hebben, het is of de tijd hier stil heeft gestaan. Via de Overtuin met zijn kronkelende verrassende wandelpaadjes, kunstig gesnoeide hagen, slangenmuur en kruidentuin terug naar de finish. Een tweede rustpost bij Restaurant Tjaarda.

Kosten: €4,- Kinderen t/m 12 jaar doen gratis mee en ontvangen een medaille. Ter plekke inschrijven, er is geen pinautomaat aanwezig. 

Filmpje Fotoalbum Verslag

Foto's en filmpjes Struuntochten 2019:

Onderstaande Films en Fotoalbums zijn gemaakt door Albert Westra en Meintsje de Jong
Filmpje Fotoalbum 1e Struuntocht Oldeberkoop
Filmpje Fotoalbum 2e Struuntocht Heerenveen/Nieuweschoot
Filmpje Fotoalbum 3e Struuntocht Nijeberkoop
Filmpje Fotoalbum 5e Struuntocht Wolvega
Fotoalbum 5e Struuntocht gemaakt door Perend en Francis Pol
Film van 4 Struuntochten achter elkaar 
 
Film van 2 Struuntochten uit 2018

Reglement

  • De organisatie is niet verantwoordelijk of aansprakelijk voor verlies, diefstal of enige andere vorm van geleden schade.

  • Deelname is geheel op eigen risico.

  • In alle gevallen waarin dit reglement niet voorziet beslist de organisator.

  • Deelnemers gaan akkoord met het gebruik van hun naam en/of beeltenis in fotografie voor doeleinden van overige door Doelgericht Wandelen georganiseerde evenementen, zonder daarvoor vergoeding te claimen en zonder dat daarvoor vooraf toestemming is gevraagd.

  • De deelnemer dient voorzichtig om te gaan met de natuur en geen afval achter te laten.

  • En het allerbelangrijkste... lach, geniet en beleef!

struun.jpg

Doelgericht Wandelen