Struuntochten

Struuntochten

Struuntochten 2019 
Ook voor 2019 staan de Struuntochten op ons programma! Deze maandelijkse tochten zijn oplopend in afstand. Dit als voorbereiding NachtSwalkerstocht, of een ander wandelevenement. We starten dit jaar met 7 km en eindigen met 20 km iedere keer vanaf een andere locatie door de mooiste gebieden in Zuidoost Friesland. De routes zijn zo uitgezet dat er een goede balans is tussen verharde en onverharde paden.  

Route: Je ontvangt bij het aanmelden een duidelijke routebeschrijving, tevens is de route hier en daar uitgezet met pijlen/en of lint.

Verloting: Bij het aanmelden ontvang je ook een geplastificeerd kaartje met deelnemersnummer, met dit kaartje maak je kans op een leuke prijs. Kaartje a.u.b weer inleveren bij de finish, en wie weet neem jij de prijs mee naar huis.

Kosten: € 3,50 p.p. kinderen tot 12 jaar mogen gratis mee lopen. 

Let op! bij de eerste struuntocht ontvang je een stempelkaart. Loop je alle struuntochten mee, dan ontvang je bij deelname aan de NachtSwalkerstocht een presentje. Natuurlijk kun je ook één of meerdere keren mee wandelen, gewoon omdat je het leuk vindt! Bij iedere struuntocht is een medaille te koop met de tekst 1ste, 2de, 3de, 4de en 5de Struuntocht, deze is te koop voor maar 2 euro.

Film Struuntocht April 2018

Zaterdag 5 januari 1ste Struuntocht van 7 km Oldeberkoop
Startlocatie | MFA | Willinge Prinsstraat 5 | 8421 PE Oldeberkoop
Ter plekke aanmelden tussen 09.00-09.30 uur, finishlocatie sluit om 12.00 uur
Route;
Tocht gaat o.a. door het Koepelbosch, het grootste parkbos in de directe omgeving. Dit door Staatsbosbeheer aangeschafte bos is rond 1825 aangelegd in opdracht van Grietman mr. J.A. Willinge. Je loopt langs een vijverpartij, knoestige eiken, statige beuken richting het achterste gedeelte, het Reigerbos. Dit bos heeft een meer natuurlijk karakter en heeft een fraai uitzicht over het beekdal van de Linde. https://www.oldeberkoop.nl/  https://www.facebook.com/events/422026274990474/
 
Zaterdag 2 februari 2de Struuntocht van 10 km. Oude- en Nieuweschoot
Startlocatie; Brasserie De Buitenbocht Thialf | Pim Mulierlaan 1 | 8443 DA Heerenveen
Aanmelden; 09.00-09.30 uur, finishlocatie sluit om 13.00 uur. 
Route;
De tocht gaat richting het recreatiegebied het Heidemeer, aan deze plas ligt een bosgebied en een mooi strand. De route voert over diverse kleine bruggetjes en langs een oud 12e-eeuws houtwallenlandschap om vervolgens door diverse klaphekjes over het oude Kerkepad te lopen. Via het Taconisbos naar een mooie verscholen locatie terug naar de startlocatie.
EXTRA TOEVOEGING
Heel Nederland loopt warm!! jij toch ook? Op 2 februari vindt in heel Nederland de Imagine Run plaats: een eenmalig wandel- of hardlooptocht voor Unicef, waarbij je zelf de afstand en route kunt bepalen. Het toeval wil dat dit tegelijk is met de tweede Struuntocht! Deze Struuntocht zal dan ook in het teken staan van de UNICEF Imagine Run.

De inschrijving hiervoor zal iets anders verlopen dan de reguliere struuntochten. Je kunt ervoor kiezen om een thermische deken te schenken aan een kind uit Syrië dat op de vlucht is. De inschrijfkosten bedragen dan €15,50. Meld je dan voor 25 januari aan door je naam en adres te mailen naar info@doelgerichtwandelen.nl. Je ontvangt dan een startnummer, medaille en oorkonde. https://www.imaginerun.com/nl/loop-je-warm-voor-unicef

Je kunt ook deelnemen aan de Struuntocht zonder deel te nemen aan het evenement van Imagine Run. Hiervoor is aanmelden niet nodig, dan kun je gewoon ter plekke aanmelden! Van jouw 3,50 euro inleggeld gaat er 1,75 euro naar Unicef!

 
Zaterdag 2 maart 3de Struuntocht van 13 km Nijeberkoop
Startlocatie:Café restaurant Boszicht | Bovenweg26 | 8422DH Nijeberkoop
Aanmelden; 09.00-09.30 uur, finishlocatie sluit om14.00uur.  
Route
Derde Struuntocht voert de wandelaars door het prachtige natuurgebied het Diaconieveen, langs de rivier de Tjonger en de buurtschappen Egypte en Frankrijk. Halverwege een rustmoment op het Circuit De Prikkedam. Wandelaars hebben de mogelijkheid om te gaan struunen langs de lange cros/zandbaan van 1509 meter! 
 
Het landschap wordt gekenmerkt door kleinschaligheid, poelen, bosjes, houtwallen en bomenlanen. Een gebied waar je heerlijk kan fietsen en wandelen. Ook deze route heeft een goede balans in verhard en onverharde paden.
  • Zaterdag 6 april 4e Struuntocht 16 km
  • Zaterdag 4 mei 5e Struuntocht 20 km
 

Vrijdag 7 juni 2019 NachtSwalkerstocht Fryslân, afstand 15 en 30 kilometer.

Reglement:

  • De organisatie is niet verantwoordelijk of aansprakelijk voor verlies, diefstal of enige andere vorm van geleden schade.

  • Deelname is geheel op eigen risico.

  • In alle gevallen waarin dit reglement niet voorziet beslist de organisator.

  • Deelnemers gaan akkoord met het gebruik van hun naam en/of beeltenis in fotografie voor doeleinden van overige door Doelgericht Wandelen georganiseerde evenementen, zonder daarvoor vergoeding te claimen en zonder dat daarvoor vooraf toestemming is gevraagd.

  • De deelnemer dient voorzichtig om te gaan met de natuur en geen afval achter te laten.

  • En het allerbelangrijkste......lach, geniet en beleef!

struun.jpg

Doelgericht Wandelen