Klaver4tocht

47571336_2055643411162810_1587024784200302592_n1.jpg

Klaver4tocht (5e struuntocht)

De Klaver4tocht is afgelast!

We weten het allemaal en we kunnen er niet omheen: het Coronavirus is nog niet weg, sterker nog, de besmettingen nemen weer toe. Waar men eerst bijna zeker wist dat besmettingen niet in de buitenlucht plaatsvinden, begint daarover nu ook de twijfel toe te slaan. Om te voorkomen dat vrijwilligers en wandelaars besmet raken heb ik besloten de Klaver4tocht niet door te laten gaan. Het was een moeilijke beslissing, alles was tenslotte al geregeld volgens het Coronaprotocol, maar de gezondheid van jullie allen is belangrijker.


Inmiddels is er een nieuwsbrief verzonden naar ruim 400 deelnemers uit zes verschillende provincies die zich al aangemeld hadden. Het is jammer dat zij nu niet kunnen genieten van de mooie route, daarom zijn er 2 links van de routes mee gestuurd. Ga hem lopen, met vrienden, familie of alleen. Ik weet zeker dat je enthousiast zult zijn en er een mooie wandelervaring bij zult krijgen.

Bewegen is goed voor lichaam en geest, vooral nu is het belangrijk gezond te blijven. Wandelen kan altijd en overal, op ieder moment van de dag. Mijn wens is dan ook dat jullie blijven wandelen en dat jullie op deze manier Corona de baas blijven.

 

Een hartelijke groet,

Gretha de Vries

 

Wandel 19 september mee met de eerste editie Klaver4tocht in Nieuwehorne. Je wandelt 1 lus van 10 kilometer of 2 lussen van 10 kilometer. Vanuit uit het dorpshuis De Kiekenhof zijn er 2 routes uitgezet. Alle twee routes gaan door prachtige natuurgebieden; De Grote en Kleine Kiekenberg en de Katlijkerheide. Je wandelt over zandpaden, weilandpaden, langs heideveldjes, houtwallen, en lieflijke roggeakkertjes. Alle twee natuurgebieden worden omschreven “Een oase van rust.

Geen 4 lussen van 10 kilometer dit jaar, maar slechts 2. De reden hiervoor zijn de richtlijnen vanuit de RIVM, KNWB en NOC*NSF voor het organiseren van sportevenementen. Je kunt dus deze editie maximaal 20 km wandelen. Ondanks een aantal beperkingen, maken we met Klaver4tocht een prachtige afsluiting van de 5 Struuntochten.

 

Startlocatie: dorpshuis De Kiekenhof Molenweg 29, Nieuwehorne
Starttijd 20 km: tussen 09.00 en 10.00 uur
Starttijd 10 km: tussen 10.00 en 11.00 uur

Inschrijven: via de link inschrijven.nl

Om het aantal wandelaars per tijdstip goed te kunnen reguleren, is vooraf inschrijven en betalen verplicht. Daarnaast werken we met tijdslots ter voorkoming van drukte op het inschrijfbureau en bij de rustpost. Op deze manier proberen wij coronaproof te werken. Je kunt bij de voorinschrijving kiezen uit een van de tijdslots. Is een tijdslot volgeboekt dan moet je uitwijken naar een andere tijdslot. Wil je samen met anderen wandelen, zorg dan dat je allen voor hetzelfde tijdslot boekt.

Inschrijven via inschrijven.nl klik op de link en je komt meteen op het inschrijfformulier.

Deelname kost €7,- per persoon, inclusief aandenken. KWBN leden ontvangen op vertoon van het lidmaatschappasje van de KWBN de 1 euro korting terug op het inschrijfbureau. Kinderen tot 12 jaar betalen 3 euro. 

Parkeren

Je kunt je auto gratis parkeren bij het Sportcomplex in Nieuwehorne. Parkeren is geheel op eigen risico. Doelgericht Wandelen is niet aansprakelijk voor eventuele geleden schade.

Extra maatregelen die we nemen vanwege corona:

 • Je kunt alleen meedoen als je vooraf online hebt ingeschreven. Hierbij kun je een gewenst tijdslot opgeven. Er geldt een maximum aantal deelnemers per tijdslot, zodat we het aantal mensen op de startlocatie kunnen reguleren.
 • Het spreekt inmiddels voor zich, maar houd 1,5 meter afstand van medewandelaars en mensen van de organisatie.
 • Wij zullen extra hygiënemaatregelen treffen. Ook doen we ons best een zo goed mogelijke doorstroming te organiseren van wandelaars, zodat je niet met veel wandelaars bij elkaar hoeft te staan.
 • Blijf thuis bij gezondheidsklachten, zoals neusverkoudheid, niezen, keelpijn, hoesten, verhoging tot 38 graden of koorts.
 • Vermijd drukte en opeenhoping van wandelaars. Indien nodig wacht dan even op 1,5 meter afstand.
 • Heb je niet online ingeschreven en betaald, dan verzoeken wij je niet te komen. Je mag dan namelijk niet aan de wandeltocht deelnemen.
 • Indien zich wijzigingen voordoen met betrekking tot de coronamaatregelen, dan kan het zijn dat de Klaver4tocht helaas niet door kan gaan. Hiermee vervalt je inschrijving. Met de maatregelen die nu van kracht zijn lijkt het vooralsnog dat de wandeltocht door kan gaan. Wij hebben daarnaast ook contact met de gemeente over de maatregelen die wij moeten treffen.
 • In september ontvang je de laatste nieuwsbrief met verdere aandachtspunten corona
 • Door het online inschrijven verklaar je dat je zult houden aan de extra maatregelen vanwege de corona voor deze wandeltocht.

Reglement Wandeltocht

 • De organisatie is niet verantwoordelijk of aansprakelijk voor verlies, diefstal of enige andere vorm van geleden schade.

 • De organisatie is niet verantwoordelijk of aansprakelijk voor ziekte of ongevallen van deelnemers, ongeacht de oorzaak daarvan.

 • Deelname is geheel op eigen risico.

 • In alle gevallen waarin dit reglement niet voorziet beslist de organisator.

 • Als deelnemer ga je akkoord met het gebruik van je naam en/of beeltenis in fotografie voor doeleinden van overige door Doelgericht Wandelen georganiseerde evenementen, zonder daarvoor vergoeding te claimen en zonder dat daarvoor vooraf toestemming is gevraagd. 

 • Ga voorzichtig om met de natuur en ruim je eigen afval op.

 • En het allerbelangrijkste... lach, geniet en verwonder! 
46511179_2035008579892960_3574897934128381952_n1.jpg
12.jpg

Doelgericht Wandelen