Duurtraining

DUURTRAINING

Veel wandelaars, die 10 tot 15 kilometer lopen, vinden training vaak overbodig. Maar wil je de "Walk off the World", beter bekend als de Nijmeegse4daagse, 4 x 40 km en meer lopen dan is een goede training een vereiste. Een goed getraind lichaam kan namelijk een stootje verdragen.

Lange-afstand-wandelen vraagt serieuze aandacht. Dat begint met goed zittende schoenen en kleding die niet knelt. Je moet onnodige schuurplekken voorkomen. Ook voeding en verzorging onderweg eisen goede voorbereiding. Tijdens het wandelen wordt hier dan ook aandacht aan besteed.

Neem bijvoorbeeld de Nijmeegse4daagse veel wandelaars vallen uit met scheenbeenklachten en onwillige spieren. Oorzaak? Onvoldoende getraind. Voor het wandelen van flinke afstanden is training beslist noodzakelijk. Afhankelijk van het tempo duurt een wandeltocht toch zomaar 5 tot 10 uur.

En zeg nou zelf wie wil nou niet lachend over de eindstreep!  


Banner ViaVierdaagseVoor debutanten aan de Nijmeegse4Daagse is er de mogelijkheid je op te geven voor de Via Vierdaagse.
Hiermee ben je verzekerd van een startbewijs! Let op! Dit kan alleen als je nog géén lid bent van de KWBN en de Nijmeegse nog nooit hebt gelopen. Nieuwe kansen in 2018: op (datum is nog niet bekend). Ben je aangemeld? dan mag je 4 keer gratis met een training mee doen. 

Duurtraininggroot.jpg

Doelgericht Wandelen

Schoterlandseweg 53 | 8413 NL - Oudehorne | 0513-541726 / 06-22830072 | info@doelgerichtwandelen.nl | KvK: 544069190000 
Doelgericht Wandelen is aangesloten bij de KWBN (Koninklijke Wandel Bond Nederland)

kwbn Friesladbeweegt